BEMUTATJUK: The Fooo Conspiracy

By | 12:44:00 1 comment

Azt mondhatnánk, hogy a világ egy hatalmas bandagyár, hiszen folyamatosan több és több fiú- és lánybandát állít nekünk elő. Nem valószínű, hogy valaha is ki fogunk fogyni a fiatal, tehetséges emberekből, akik remek zenét csinálnak, és emellett még jól is néznek ki.

Legutóbb az After Romeo kaliforniai hőseit mutattuk be nektek, most pedig egy svéd kvartettet szeretnénk veletek megismertetni, akik már turnéztak az amerikai AR-ral is 2015-ben a Pop Nation Turnén.

Eyyo: The Fooo

Először is: Mi van a nevük mögött?

A banda négy édes és fiatal srácból áll, név szerint Felix Sandmanből, Oscar Enestadból, Oscar „Olly”/”OG” Molanderből és Rudbergből. Nem tudták eldönteni, mi legyen a nevük, ezért kreatívan összerakták a keresztnevük kezdőbetűit, amikből végül kialakult a „The Fooo”. Ami a „Conspiracy” (Összeesküvés)-t illeti, Felix ezt mondta:

„A rajongók mindennek a részei, amit mi csinálunk. Ők választják ki a helyeket, ahol fellépünk, az albumborítóinkat, és néha még fotósorozatokhoz is ők öltöztetnek bennünket. A média a közönségünkkel való kapcsolatunkat egy összeesküvéshez hasonlítaná. Valójában elfogadható ez a leírás, mert ezek mi és ők vagyunk egyben. Ezért adtuk ezt a szót hozzá a nevünkhöz.”

Ahogyan minden elkezdődött…

A banda az Artist House Stockholm által lett összerakva 2013 elején. A cég meghallgatásokat szervezett, mert egy bandát szerettek volna menedzselni, és ezért meghívókat küldtek ki néhány iskolának. A srácok jözül hárman kaptak az alkalmon, és végül sikeresek is voltak. Később egy producer felfedezte Omart a TV show-k és énekversenyek által, amikre ő járt. Eztán Omar elment a fiúk próbáira, ahol nagyon jó barátokká váltak, és azonnal elkezdtek együtt dolgozni.

Más szupersztároktól eltérően,ők fogták az utcai stílus iránti szeretetüket, hogy legelső videójukat „Kangaroos” című dalukhoz Svédország utcáin forgassák le, amit aztán fel is töltöttek a YouTube-ra. Hamar internetszenzációkká váltak millió megtekintéssel, ami ahhoz segítette őket, hogy maga Justin Bieber felfedezze őket. Az énekes 2013-ban meghívta őket előfellépőnek három svédországi koncertjére az Ericsson Globe Arénában a Believe Turnéján.

Most vegyetek egy mély levegőt! – Ez volt a legelső alkalom, amikor a srácok bandaként léptek fel együtt. Hihetetlen egy kezdés, nem?

Azóta sok híres zenész és együttes meghívta őket előfellépőnek a turnéjaira; olyanok, mint például a The Vamps, One Direction vagy a Backstreet Boys, akik személyesen hívták el őket egy svéd show-ra.

Oh, még azt is illene megemlítenünk, hogy a The Fooo valójában a svéd Grammyn is nyertek már – ők lettek az Év Újítói.

Egy bántalmazás elleni turnét is indítottak, csak úgy, mint az After Romeo fiúk, és tényleg úgy érzik, hogy az ő küldetésük az,  hogy megmutassák a világnak a segítőkész oldalukat, és a tökéletes példaképek legyenek.

„Nagyon fontos nekünk, hogy helytálljunk, mert a bántalmazás olyan dolog, ami mindenhol ott van, bárhová is mész a világban, és olyan pusztító hatásai lehetnek valaki életére.”

2014-ben egy saját turnét is rendeztek, a The Fooo Experience-t, melynek keretében Svédország öt nagyobb városát látogatták meg: Stockholmot, Örebrót, Linköpinget, Helsingborgot és Gothenborgot.


A zenéjük

Rengeteg különböző előadó inspirálja őket: Michael Jackson, Beyoncé, Jay-Z, Jessie J, Tyga és Ed Sheeran.

Ezek a svéd skacok olyan stílust építettek ki maguknak, ami dinamikus és fertőző, hiszen a daljaik azonnal megmozdítanak, és arra kényszerítenek, hogy velük együtt énekeljed a dalszövegeket. A saját hangzásukat ők az „éles pop”-pal írnák le.

„Ez éles és táncolható, mert azt szeretnénk, ha a hallgatóink táncolnának rá, és ez boldog érzéssel töltené el őket.” – mondta OG.

A legelső, önmagukról elnevezett EP-jükkel, a "The Fooo EP"-vel2013-ban debütáltak, ami után még abban az évben kettőt megjelentettek, a "Conspiration EP"-t és a "Coordinates EP"-t. Ezenkívül a legelső albumuk, az "Off The Grid" 2014-ben került a piacra.

Már számos kislemezt kiadtak, amik közül a mi kedvenceink a „Build A Girl”, „Roller Coaster”, „Wild Hearts” és „Doo-Wop” címet viselik. Legutóbbi videoklipjeiket a „My Girl”-höz és a „Summer Love”-hoz forgatták.




Táncmasinák is…

Ez tény! Nem sok bandát tudunk megemlíteni, akik az éneklésen kívül a táncra is rengeteg időt, energiát és figyelmet fordítanak, de a The Fooo Conspiracy táncmozdulatai szinte profiknak mondhatók.
 A kedvenc stílusuk az utcai tánc, de már számtalan más stílust is kipróbáltak.
Majdnem előbb tudtak táncolni, mint valójában járni. Felix, OG és Oscar még csak 4 évesek voltak, amikor elkezdtek táncolni, majd később egy művészeti iskolába is együtt jártak, ahol minden létező táncstílust megtanulhattak. Omar akkor kezdett táncolni, amikor csatlakozott a bandához, és midannyian azt mondják, hogy a táncra is fókuszálnak.

„Nagyon szeretnénk, ha az emberek késztetést éreznének a táncra, a mozgásra és a boldogságra. Megpróbálunk valami frisset és újat játékba hozni, ezenkívül bővíteni fogjuk a gyönyörű Fooo családunkat is, mivel számtalan amerikai csatlakozik hozzánk.” – mondja Omar.


Különleges kapcsolat a rajongókkal


Nemcsak a négy srác, hanem a rajongóik is egy nagy családot alkotnak. Oscarék mindig kapcsolatban próbálnak maradni a Foooerekkel, és nemcsak Twitteren vagy Instagramon lépnek velük interakcióba, hanem a fellépéseiken is.
Ahogyan korábban említettük, Stockholm utcáin kezdtek mindent, ahol szinte biztonsági őrök nélkül léptek fel, a tömeghez nagyon közel. Ez egy kicsit más, mint amit más bandák csinálnak, és valami, ami a rajongókkal való kapcsolatukat is erősebbé teszi.

Amikor megkérdeztük a rajongókat, mit szeretnek legjobban a The Fooo Conspiracy-ben, egy csomó különböző dolgot említettek:

"A stílusukat, a szenvedélyüket a zene iránt, és ahogyan szeretik a Foooereket"
"Mindent, de elsőként a személyiségüket."
"Azt, hogy egy családként kezelnek bennünket."
"Ők nem csak egy banda számunkra: Ők a családunk! Úgy énekelnek, mint az angyalok, és olyan jól táncolnak!"

Nyilvánvaló, hogy minden sikeres banda mögött egy hűséges rajongótábor áll. A The Fooo Conspiracy-nek teljes mértékben ott van mindig a Fooo Family, és ezek a rajongók igazán támogatók és elkötelezettek, ráadásul az USÁ-tól Európáig rengeteg helyen megtalálhatóak a világon.



A srácok abszolút bolondosok, és szórakoztató velük lógni, mert mind spontánok, és imádnak mindent megtenni annak érdekében, hogy jól érezzék magukat, és mindig próbálnak kreatívak lenni.
Mi biztosak vagyunk abban, hogy velük egyetlen percre sem unatkoznánk!

Egytől egyig



Omar Josúe Rudberg 1998. november 12-én született. Még baba volt, amikor a családja Venezuelában élt, de később már hivatalosan is Svédországba költöztek. Omar egy magabiztos srác, aki tudja, mit akar. Nem fél attól, hogy elmondja, mit gondol a dolgokról. Ő a The Fooo második legfiatalabb tagja, de olyan, mintha a csapat nemhivatalos vezére. Tud zongorázni és profi táncmozdulatokat csinálni, pedig ő nem is járt táncsuliba.
Nemrég mániájává vált a hajfestés - és azt kell mondjuk, a sötét haja szédítően néz ki még a pirossal is!



Oscar Johan Ingvar Enestad 1997. február 21-én született, ezzel a banda legidősebb tagja. Emellett ő a legfélénkebb is, bár szerinte ő a csapat kacér sráca. Van egy nővére, Johanna, öt kutyája és egy macskája is. Elég sokszor változtatja a hajstílusát, és valójában nem hibáztatjuk őt ezért! 
A nővére otthon mindig az Aqua "Barbie Girl"-t játszotta le, amikor Oscar fiatal volt, így ez az első dal, amit életében hallott. A legelső koncert viszont, amire valaha elment, Shakiraé volt.
Oscar egy hatalmas Potterhead és egy titkos zsonglőr, ezenkívül tud gitározni, és amikor fiatalabb volt, játszott musicalekben is Stockholm egyik színházában.



Oscar "Olly"/"OG" Molander Stockholmban született 1997. február 24-én Oscar Hans Olof Molander névvel két fiútestvére, Gustav és Erik mellé. A gördeszkázás a rejtett tehetsége, de zongorázni is tud.
Legtöbbször rappet hallgat, és ő is gyakran rappel a banda dalaiban. OG azt mondja, elég sokszor fent van éjjel, és szeret éjjel enni, leginkább szendvicset, amit ő "nattmackának" hív - OG egy vicces srác.
Backstreet Boys rajongó, és a legelső dal, amire emlékszik, hogy gyermekkorában hallotta, az övéké, emellett a legelső koncert, amire OG elment, egy Backstreet Boys show volt.



Felix Karl Wilhelm Sandman Stockholmban született 1998. október 25-én, ezzel a banda legfiatalabb tagjává avanzsált. A szülei elváltak, de van neki egy nővére, Felicia, és két öccse is, Theo és Samuel. Színészkedik is, gyermekként számos TV show-ban feltűnt Omarhoz hasonlóan. Amikor fiatal volt, legelőször Michael Jackson "Bad"-jét hallotta, és azt mondja, mindig azt a dalt énekelve sétált végig az utcákon.
Szereti a baseball sapikat és a divatot, ezt megmutatják stílusos göncei is. 
Valójában ő egy laza srác, aki hátraszaltókat csinál, és még gitározni is tud.


Végül, szeretnénk veletek megosztani egy vicces tényt a diőkról: Van egy titkos rituáléjuk, amit minden fellépésük előtt ugyanúgy végrehajtanak.


Alig várjuk, hogy többet hallhassunk ezekről a svéd legényekről!

Utánanéztél a srácoknak, vagy netán te is Foooer vagy?
Oszd meg véleményedet velünk kommentben vagy tweetelj a @StarlitMagazin-nak!

1 megjegyzés: Leave Your Comments

  1. Imádom őket és köszönöm hogy végre jelennek meg róluk dolgok! *-* OG <3

    VálaszTörlés