A Magyarország - Elefántcsontpart meccs margójára

By | 11:48:00 Leave a Comment
Mind a két csapat kezdőjéből hiányoztak fontos láncszemek. A kínai és a svájci bajnokság is tart, így sem Gervinho, sem Traoré nem tudott a vendégekkel lenni. 
Csak úgy, mint Aurier, aki a francia kupára készül a PSG-vel. Stiber is hiányzó, ő a Bundesligára vágyó Nürnberggel van, ezért  maradt ki a magyar csapatból. 

Tőlünk sok olyan labdarúgó kapott bizalmat, aki nem szerepelt annyit klubjában. Ilyen például Lang, vagy Kleinheisler, aki nem sok szóhoz jutott, viszont Pintér Ádám teljesítményére kíváncsi volt Bernd Storck.

Szalainak volt 3-4 jó megoldása, csak úgy, mint Nagy Ádámnak, aki szinte hibátlanul játszott. Pintér a Juhász-Lang védőpárosnak szavazott bizalmat, de a védelem rendkívül stabil volt, bár sem Gradel, sem Kalou nem volt túl veszélyes.

A 34. percben Nagy Ádámhoz került a labda. A Fradi fiatalja egy nagyszerű labdával látta el a beinduló Gyúrcsót. Ennél szebb passzt rajzolni se lehetett volna. Gyúrcsó okosan el akarta tekerni a labdát a kimozduló Gbohouo mellett, de a kapus beleért a gyengécske próbálkozásba. A kipattanóra Szalai idnult,de egy akrobatikus mozdulattal mentettek az Elefántok.  Ez volt az egyetlen nagyobb helyzet az első félidőben 

A magyar csapat takitája jól kirajzolódott. Látszik, hogy a labdabirtoklásra is nagy hangsúlyt fektetett Bernd Storck. A nagy csapatok közül talán most megy legjobban a labda járatása. A védelemből is voltak ívelgetések Gyúrcsónak és Dzsudzsáknak akik befele húzódtak, ezzel helyet teremtve a széleken érkező Fiolának meg Kádárnak. Nagy Ádám jól teljesített, kérte a labdát, a meglátásai is kiválóan ültek. Kleinheisleren látszódott a meccshiány, de nagyon akart, küzdött látszott rajta.

A második félidőben már alábbhagyott az iram.

 Látszott, hogy kemény volt az edzőtábor, és hogy a fiúk elfáradtak, de összességében még így is mi dominálunk. E helyzet kialakítására egyik csapat se volt képes. 

A csereként beállított Gulácsi szinte labdába se ért, míg a Kleinheisler helyett beálló Gera mélységi irányítóként szervezte a csapatot.

 Ebből a meccsből azt szűrhettük le, hogy a védelem nagyon egyben van. A Lang-Juhász kettős összeszokott nagyon, míg a széleken Fiolának voltak szép becsúszásai. A támadásokat is próbálta segítetni kisebb nagyobb sikerrel. Kádár teljesen ugyanígy. Jól védekezik hátul és próbálja erősíteni a támadásokat. 

A középpálya nagyon bő, a védekező középpályások közül Pintér Ádám játszott egy lagymatag, közepes meccset, míg Nagy Ádám az első félidőben a meccs embere volt, de őt lecserélték. Gera is hozta a kötelezőt. Gyúrcsó veszélyes volt végig, jól mozgott be az üres területekre, de a helyzetkihasználását javítania kell. Dzsudzsák nagyon szürke volt végig, gyakorlatilag semmit nem csinált Balázsunk, pedig látszott rajta, hogy nagyon akar (mint mindig). Elöl Szalai jól kezdett,  voltak jó megmozdulásáai, de teljesen észrevétlen volt végig. Nem is értjük, miért erőlteti minden edző őt, amikor semmit nem nyújt.


Összességében nem rossz ez a 0-0 egy barátságos meccsen Afrika ellen, egy nemzetközileg elismert csapattal összeütközve. Végig domináltunk, irányítottuk a meccset, de a befejezésekben nagyot kell még fejlődnie a támadóinknak. A védelem azonban nagyon stabilan állt, Gulácsinak és Királynak alig kellett védenie. 

Szép volt, magyarok!



Nektek mi a véleményetek a meccsről? Osszátok meg velünk véleményeteket kommentben vagy tweeteljetek a @StarlitSPORT-nak!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése