Angry Birds - A film

By | 5:47:00 Leave a Comment
Angry Birds-A film
(Dühös madarak, és még dühösebb rajongók)

   A Rovio entertainment által megálmodott Angry Birds korunk egyik legszórakoztatóbb és legkedveltebb játékalkalmazása, melynek tartalmát gondolom senkinek sem kell ecsetelnem, ugyanis karaktereinek hála igazi kultusszá nőtte ki magát, ezáltal valamilyen formában mindenki találkozott már vele (csak hogy egyet említsek, olyan népszerűségnek örvend, mint a Gru-ból megismert minionok). Megtalálhatók a pólóinkon, a gyermekeink iskolatáskáján, plüssökként,-játékokként a kölykök polcán, sőt a Sony stúdiónak hála mostantól óriásvásznon is találkozhatunk ezekkel a felpaprikázott madarakkal (itt nem a nagyi vasárnapi csirkeragujára célzok).


   A történetben megismerhetjük, mit is csinálnak ezek a szárnyasak a mindennapjaikban. A "Madár-sziget" lakói többnyire békésen élik életüket, ám akadnak, akik nem tudnak ellenállni dühös természetüknek, és ezáltal veszélyesnek tekintik,-kiközösítik őket.

 Ilyen a három jómadár is: Piros(ka), a hiperaktív Chuck és a robbanékony Bomba. Amikor még náluk is furcsább és titokzatosabb lények, pontosabban zöld malacok lépnek szigetükre, ők habár már előre megérzik a bajt, társaik nem hallgatnak rájuk, így veszélybe kerül az otthonuk. Az ő dolgukká válik, hogy megvédjék hazájukat és megállítsak ezeket az ostoba hájpacnikat.

De vajon sikerül-e nekik?


   Nagyon szurkoltam a filmnek, hogy jól sikerüljön, de sajna nem múlta felül az elvárásaimat, sőt kifejezetten alul teljesítette azokat.  Az a baj, hogy az alkotás majdhogynem megalázza mindazt a jót, ami a játékban mindenkinek bejött. Az egyébként teljesen "szerethető" karakterek annyira érdektelen figurákká válnak, hogy az egyenesen szégyenletes. Erőltetettek, túlhypoltak és gyerekesek egytől egyig, ezek után pedig mondhatom, hogy a készítők tojtak az idősebb korosztály "vágyaira". Habár poénokkal próbálták élvezetesebbé tenni a végeredményt , sajna még ez sem jött össze, ugyanis az első igazán velős vicceskedés is csak az első egy óra után csattan el, és utána nem is kapunk többet a jóból. Pedig nagyon sok humorforrás akadt, faviccet követték a szóviccek, de túlságosan érzékelni lehet, hogy ezt a kisebbeknek erőszakosan meg akarják magyarázni, így ezekből is eltűnik a szórakoztató "plussz".


  Az egyetlen ész érvem amellett, hogy a mozijegyem felét megérdemelte a film, az a játékidő második felében történtek izgalmasabb és jópofább bemutatása. Ott ugyanis a madarak végre zúznak, pusztítanak ízivel, ráadásul itt már becsületesen felvonultatott játék részletek is felkerülnek a vászonra, kezdve a Bad  Piggiesben megismert járgányoktól, egészen a szárnyasok tulajdonságainak hiteles felvázolásáig (nem mintha nem ezt érdemeltük volna az első perctől). Ám akárhogy is, ez csak félmunka és ezáltal félszórakozás.


   Így tehát bármennyire is drukkoltam a filmnek, a siker és élmény minden madárral elszárnyalt ebből az alkotásból. A gyerekek tuti élvezni fogják, mert kifejezetten nekik írták ezen karakterek jellemét, a történettel együtt, ám az idősebb korosztályra csak két opció vár: egy jó kis szundi, vagy egy unalmas másfél óra. Én mindenesetre azt ajánlom, hogy inkább vegyük elő a telefonunkat és játszunk azon, ahelyett, hogy egy kicsit is belekukkantanánk az Angry Birds című animációs filmbe.

Végezetül egy észrevétellel zárnám:-Hogy a francba tudnak ezek a madarak, ennyire aránytalan méretű tojásokat rakni?...

IMDB:   6,6
Rotten Tomatoes:    63%
Előzetes:

Nektek ki a kedvenc madaratok és miért?-Esetleg láttátok a filmet, mi a véleményetek?
Írjátok meg kommentben, valamint kövessétek a Starlit webmagazint Facebookon és Twitteren!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése