Liverpool-Sevilla EL Döntő Beharangozó

By | 8:52:00 Leave a Comment
Vajon ki nyeri meg az Európa ligát?

Szinte mindenkiben felmerült az a kérdés, hogy ki nyeri meg a második legrangosabb európai kupasorozatot. Vajon sikerül-e a Sevillának megvédenie a címét, vagy a Liverpool lesz az újdonsült nyertes?

A 2015-ös EL győztes Sevilla. Vajon idén is ők nyerik?

Két, az európai kupaporondon már ismeretes csapat feszül egymásnak. Az angol Liverpool eddig 3-szor, míg a spanyol Sevilla 4-szer hódította el a serleget.

A 2000-2001-es UEFA Európa Liga győztes Liverpool.

Az angol gárda ebben a szezonban 8. lett, ezért ahhoz, hogy a jövő évben is szerepelhessenek Európában, meg kell nyerniük a kupát. 

A csapatot ebben a szezonban a B csoportba osztották be, ahol csoporttársaik közt szerepelt a francia Bordeaux, a svájci Sion és az orosz Kazan is. 4 döntetlennel és 2 győzelemnmel értek oda a csoport első helyére, a Siont megelőzve.

Bordeaux-Liverpool mérkőzés.

A csoportkör után a német Augsburggal találkoztak, ahol az első mérkőzésen Németországban 0-0-át játszottak az angolok, majd hazai pályán 1-0-ra győzedelmeskedtek.

Liverpool-Augsburg

Ezután egy nehéz mérkőzés következett, ahol az angol rivális Manchester United csapatával kellett megbírkózniuk a liverpooliaknak. Sikeresen vették az akadályt, ugyanis idegenbeli 1-1 után hazai pályán a végeredmény 2-0 lett a Liverpool javára.

Liverpool-Manchester United

Talán a legnehezebb meccs következett a negyeddöntőben. Ismét német csapat következett, mégpedig a Ruhr vidéki Borussia Dortmund. Idegenbeli 1-1 után, egy hazai csodálatos 4-3 után a Liverpool jutott tovább a gárda.

Borussia Dortmund-Liverpool

És  ezek után következett az elődöntő, ahonnan csupán egy lépés volt a döntő. Először találkoztak spanyol csapattal, amely nem volt más mint a Villareal. Idegenbeli 1-0 után, hazai pályán 3-0-ra nyert a Liverpool. Így most már a holnapi döntőre készülhetnek.

Villareal-Liverpool

A vendég Sevilla csapata ebben a szezonban a 7. helyre ért oda. A csapat így az Európa Liga selejtezőkben indulhat.

A spanyol csapat ebben az idényben a BL-ben indulhatott. A Juventussal, Manchester Cityvel és Mönchengladbachal került egy csoportban, ahol harmadikként kiesett az Európa Liga kiesés szakaszába.

Itt első ízben a Molde csapatával találkoztak. Első meccset simán 3-0-ra megnyerték, míg a második meccsen 1-0-ra kikaptak.

Sevilla-Molde

Ezután a döntőnek otthont adó Baselbe látogattak a spanyolok. Első meccsen 0-0-át játszott egymással a két gárda, de a második mérkőzésen a Sevilla eléggé simán 3-0-ra nyert.

Basel-Sevilla 

A negyeddöntőben a szintén spanyol Athletic Bilbao következett. Az idegenbeli mérkőzésen 2-1-re diadalmaskodtak. Hazai pályán azonban csak büntetők után tudtak felülkerekedni ellenfelükön.

Sevilla-Athletic Bilbao

Az elődöntőben, ahol már csak egy lépés volt a döntőig az ukrán Shakhtar Donetsk csapatával játszottak. Idegenbeli 2-2-es döntetlen után várhatták a spanyolok a visszavágót. Hazai pályán végül simán, 3-1-re nyert a sevillai csapat. 

Shakhtar Donetsk-Sevilla

Végül pedig a két csapat hiányzóit említenénk meg. 

Az angol csapattól Sakho és Ward hiányzik. Sakho eltiltás miatt, míg Ward térdsérülés miatt hiányzik.

A spanyoloktól Krohn-Dehli, Reyes és Tremoulinas hiányzik. Krohn-Dehli és Tremoulinas térdsérüléssel, míg Reyes sérüléssel szenved.

Szerintetek ki nyeri az Európa Ligát?
Osszátok meg véleményeteket velünk kommentben, vagy tweeteljetek a @StarlitSPORT-nak!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése