A kór

By | 12:31:00 Leave a Comment

A kór

(avagy a 2 méteres harapó nyelvek)

                            

Most pedig legyen szó valami kis finomságról.
Kezdjük ott az egész történetet, hogy zombimániás létemre nem gondoltam volna, hogy a Walking Dead-nél betegebb sorozattal fogok találkozni. Pedig itt az élő példa. Vagyis nem. Mert élőhalott. Beteg? Hogy ezt miért mondom? Emberek gondoljatok bele abba, hogy egy kétméteres harapós nyelv az egyik ismerősötök szájából hirtelen lecsap feléd. 
Abszurd. 
Egyébként a sorozatot leginkább thriller kategóriába lehetne sorolni megspékelve egy kis vámpirizmussal. Persze a régi vámpírnemzedék, nem pedig az újragondolt Twilight féle "rám esett a highlighterem" titulusú vámpírokra gondolok jelen felvetésben. Ennél sokkal, de sokkal elvontabb külsejű, kórokat terjesztő vámpírfajzatokról van szó. 
A sorozatok színtere New York városa, ahol egy bizonyos láda miatt elszabadul a pokol...és még más is. A sorozatunk alapjaként Chuck Hogan és Guillermo del Toro könyve szolgál alapul aminek a fülszövege elég sok mindent sejtet az egész történetről: 
"Mindig ​köztünk éltek. A vámpírok. Csöndben lapultak a sötétben. Várakoztak. Most eljött az ő idejük. Egy hét, és Manhattannek vége. Egy hónap, és az egész országnak. Két hónap – és az egész világnak. Egy Boeing 777-es száll le a JFK repülőtéren, de hirtelen lefékez az aszfaltcsík kellős közepén. A sötétítők lehúzva. Az áram elment. A kommunikációs összeköttetés megszakadt. A földi személyzet tanácstalan, ám ekkor segélykérő üzenet érkezik. Dr. Eph Goodweather, a Kanári projekt névre keresztelt, biológiai fenyegetéseket vizsgáló gyorsreagálású csoport vezetője fogadja a hívást, és azonnal a géphez siet. Amikor körülnéz a fedélzeten, megfagy benne a vér. Spanyol Harlem egyik zálogházában az egykori egyetemi tanár és holokauszt-túlélő, Abraham Setrakian érzi, hogy történt valami. És tudja, hogy elérkezett az idő, hogy háború készülődik..."
Igazándiból még csak most ízlelgetem a sorozatot, de ígéretesnek tűnik. Emberi fogyasztásra alkalmas ha úgy vesszük. Nincsen teletűzdelve klisékkel, az eddigi sorozatokból semmi átvett forma nem jelent meg benne (remélem nem is fog) . Eddig követhetőek a benne futó szálak és élvezhető az egésznek az összerakottsága. 
Ha valaki él vagyis inkább hal az ilyen és effajta sorozatokért, filmekért annak ajánlom látókörébe ezt a drágát is és remélem élvezni fogjátok. Hangulatfokozásként ide kattintva megnézhetitek a FOX-on futó előzetesét.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése