Shawn Mendes - Treat you better

By | 6:16:00 Leave a Comment

Shawn Mendes - a lányok új kedvenc szépfiúja -, már a csapból is folyik. A rajongói meg akarták dönteni Adele népszerű számának, a Hellonak megtekintési rekordját a Treat you better-rel. A 17 éves fiú a nagy sikerű Stiches dalával futott be, és a brit Billboard HOT 100 listáján 4. lett. Mendes feldolgozta már hírességek népszerű számait is, és az ezekből készült zeneszámait feltöltötte a Youtube videómegosztóra, sok ember így talált rá. Első nagylemeze 2014-ben jelent meg, Handwritten néven, ez az album a Billboard 200 első helyén nyitott. A nagy sikere után, 2016 Illuminate című albuma szeptember 23.-ától lesz kapható a boltokban. Az ezen a hanglemezen is megtalálható Treat you better  egy hete került ki  Shawn Mendes hivatalos youtube csatornájára.


Első hallásra talán egy féltékeny fiú éneke, mivel Mendes azt énekli, hogy "I know I can treat you better" (Jobban bánnék veled) / "Than he can" (Mint ahogyan ő bánni tud veled) / "And a girl like you deserves a gentleman" (És egy olyan lány, mint te, egy úriembert érdemel); abszolút erre utalt. Ám a videoklip egy párkapcsolaton belüli erőszakot mutat be, és a lányt a barátja folyamatosan veszélyes helyzetekbe sodorja, Mendes pedig arról próbálja meggyőzni őt, hogy jobbat érdemel. A kivitelezési mód érdekes, mivel az énekes és a lány nem is találkoznak a klipben, habár a mozgásuk szinkronban van. Ha már jobb belátásra próbálja bírni a csajt, akkor legalább találkozzanak, vagy legyenek jeleneteik, ez olyan mintha telepatikusan győzködné szegény lányt.


Ezzel a véleménnyel nem leszek túl népszerű, de szerintem a dalszöveg nem túl ütős. Most nem azt mondom, hogy kevésbé ismert, a hétköznapokban nem használt nyelvezetet használjon, ám úgy érzem, hogy a szöveg a szokásos féltékenykedős klisé, ezáltal nem túl nagy durranás. A Stiches után egy kicsit jobbat vártam, idegesített a szokásos "jobbat érdemelsz" duma, nem a féltékenykedő fél dönti el, hogy a csaj mit érdemel. Én kissé úgy éreztem, hogy a Mendes egyik kiénekelt szava sincs szinkronban a klip témájával, ugyanis én a dalszöveget féltékenykedésnek éreztem, ellenben a klip egy kapcsolaton belüli bántalmazást mutat be, Viszont jó, hogy a videóklip komolyabb témájú, és felhívja a figyelmet az ilyen problémákra.


A dal tökéletesen nyárias hangulatú, enyhe trópusi beütésű, nagyon jól áll Shawn hangjához és imidzséhez. A dallam kellemes, a dallamvezetés szokásos és kiszámítható, könnyen az ember fejébe kúszik. Mendes hangterjedelme az átlagos emberéhez képest elég nagy, sok mindent ki tud énekelni, de a hangján még van mit fejlesztenie. Érzelmeket, élőben a Sticheszel jobban át tudott adni, és a hangja élőben néha megcsúszik. Shawn zenéje nem lett jobb, és nem is alkotott jobbat a Stichesnél, ennek ellenére még jó ideig a toplisták élén lesz.


Ha kedvet kaptatok hozzá, hallgassatok bele!
Nektek, hogy tetszik a dala?
Írjátok meg véleményeteket kommentben és kövessétek a Starlit webmagazint Facebookon és Twitteren is!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése