A Párválasztó, ajánló

By | 8:29:00 Leave a Comment

Kiera Cass: A Párválasztó

„Harmincöt lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik.”

A Párválasztóban részt vevő harmincöt Kiválasztott lány számára ez életük legnagyobb esélye arra, hogy minden megváltozzon körülöttük, egy palotában lakjanak, és főúri módon élhessenek, hiszen lehetőséget kapnak arra, hogy belépjenek egy csodálatos világba, amelyben habos-babos, csillogó ruhákat és gyönyörű szép ékszereket, tiarákat viseljenek. Emellett nincs más feladatuk, mint hogy Maxon herceg szívéért versengjenek. A győztes, Maxon felesége lesz, egyben a királyné, Illéa uralkodónője. Melyik lány ne vágyna erre?

America Singer főhősnőnk számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Emiatt el kell szakadnia szerelmétől, Aspentől, akivel amúgy is csak titokban találkozhattak, hiszen a fiú egy alsóbb kasztba tartozik. Emellett el kell hagynia az otthonát, távol kell élnie szeretett családjától, ki tudja meddig, hogy részt vegyen egy versenyen a koronáért, amire nem is vágyik. Sőt, ha esetleg elnyeri Maxon herceg szívét, ott kell maradnia vele örökre.

Ha ez nem lenne elég, a királyi palotát lázadók ostromolják, így a Kiválasztottaknak ezekkel a támadásokkal is meg kell birkózniuk mind fizikailag, mind mentálisan.

Később America rendesen megismeri Maxon herceget. Jó barátok lesznek, mindig segítenek egymásnak. Bár America nem vágyik hatalomra és gazdagságra, jól esik neki a herceg gondoskodó barátsága.  Egy kis idő után megváltozik a véleménye, rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna magának. Lehet, hogy úgy dönt, marad a Párválasztóban, és versenyezni fog?

Kiera Cass könyvsorozatának első három kötete (A Párválasztó, Az Elit, Az Igazi) America és Maxon kapcsolatának kibontakozását kíséri végig. Részt vehetünk velük közösen néhány félelmetes, ám legtöbbször izgalmas kalandban, bepillanthatunk a Kiválasztottak és a királyi család mindennapjaiba.
America élete után lánya, Eadlyn veszi át a könyvbeli főszerepet. Neki hasonló problémákkal kell megküzdenie, ám ő is olyan könnyedén veszi az akadályokat, ahogyan édesanyja is annak idején.

Eadlyn története eddig két kötetnél jár, nem tudni, hogy lesz-e folytatás.


A Párválasztó könyvsorozatot elsősorban olyan olvasóknak ajánlom, akik kedvelik a romantikus könyveket, humorral és izgalommal fűszerezve. A történet igazán elragadó, a szereplők nagyon szerethetőek. Szerintem mindenki, akinek van kedve hozzá, bátran olvassa el! Csak ajánlani tudom!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése