Magyarország-Elefántcsontpart 0-0

By | 9:40:00 Leave a Comment
Már csupán 3 hét van vissza a franciaországi EB-ig. Ezalatt 2 edzőmérkőzést játszunk, amelyből tegnap zajlott le az egyik, amit nem más, mint az Afrika Kupa győztes Elefántcsontpart ellen vívtunk. A játékidő végeredménye 0-0 lett. 

A találkozó első félidejében a magyarok domináltak inkább, de sok helyzetet így sem alakítottunk ki. A legnagyobb talán a 34-35. percben esett, amikor is Nagy Ádámhoz került a labda, aki szépen ugratta ki Gyurcsó Ádámot, aki lőtt, de sajnos az afrikaiak kapusa Gbohouo védeni tudta ezt a próbálkozást. A kipattanó labda, azonban Szalai Ádám elé került, aki nem tudta értékesíteni az ordító lehetőséget.



A félidő talán legaktívabb és legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó játékosa Kleinheisler László és Nagy Ádám.


A második játékrészben  Bernd Storck pályára küldte a friss német másodosztályú bajnok Gulácsi Pétert és a magyar bajnok Gera Zoltánt; utóbbi Kleinheisler Lászlót váltotta, míg előbbi Király Gábort.


Nem indult rosszul a félidő, viszont ez csak Elefántcsontpart részéről mondható el, nem hazánk nemzeti 11-éről. Az ellenfél válogatott jól kezdte az esemény második játékrészét; több szép helyzetet is kialakítottak, azonban egy gólt sem sikerült kedvenceink hálójába juttatniuk. Sőt, később még védeni valója sem akadt nagyon Gulácsi Péternek.

Az egész mérkőzésen kiemelkedő teljesítményt nyújtott csapatunk védelme. Fiola Attila tökéletesen iramodott meg többször is, szintúgy, mint Kádár Tamás a baloldalon. Lang Ádám keresztpasszainak és hosszú labdáinak többsége pontos és eléggé szép volt. Juhász Roland pedig tökéletesen szerelt több helyzetben is.

Támadó játékunk véleményem szerint ezen a mérkőzésen annyira nem dominált, talán az első félidőben jobban. Számomra Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám játéka egy kicsit halovány volt, de ez mellett Gyurcsó Ádám, Nagy Ádám és Kleinheisler László játéka annál inkább kitűnt a többiek közül. A második félidőben becserélt csatárjaink, Böde Dániel és Nikolics Nemanja, nem tudták megmutatni tudásukat nagyon.

Többek közt két újoncot is avattunk Vida Máté (Vasas) és Sallai Roland (Puskás Akadémia) személyében. A két fiatal játékos jól szállt be a mérkőzésbe, nagyon rossz megmozdulásuk nem volt.

Nektek, Olvasóknak mi a véleményetek a tegnapi mérkőzésről? Írjátok meg véleményeteket kommentben, vagy tweeteljetek a @StarlitSPORT-nak!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése