Végre vége: Zéró pattanások

By | 7:56:00 Leave a Comment
Az ifjú társadalom jelenleg talán legnagyobb problémái a pattanások. Úgy döntöttünk, összeszedjük nektek az összes fontos, alap információt ezekről a szörnyű társainkról!

Mi is a pattanás?

 Serdülőkorunkban a hím jellegű hormonok kerülnek túlsúlyba testünkben, mindkét nem esetében. Ennek következményeként a faggyúmirigyeink túlzott működésbe kezdenek, váladékot termelnek és ebbe a váladékba a bőr felszínén megtalálható baktériumok bejutnak és elszaporodnak. A baktériumok hatására a faggyúból zsírsavak keletkeznek, amelyek a bőr mélyebb rétegébe bejutva gyulladást idéznek elő. Ezen felül, úgynevezett "dugók" keletkeznek, amik nem engedik, hogy kiürüljenek a faggyúmirigyek. Ez a pattanás.




Hogyan kerüljem el őket?

Fontos, hogy kerüljük a diót, sajtot, füstölt húsokat, csokoládét és ezekkel kapcsolatos ételek fogyasztását! Ezenkívül a rendszeres testmozgás is megakadályozhatja a pattanások kialakulását, nyáron pedig bátran napoztassuk az arcunkat, ugyanis a napfény szárítja a bőrünket. Ne fogdossuk az arcunkat,csak kézmosás után, mert a koszos kezünkről baktériumok kerülhetnek a bőrünkre!



Mit tegyek, ha mégis előkerülnek?

 A legfontosabb, hogy ne nyomkodd a pattanásaidat, hiszen könnyen továbbfertőződhet, és ennek egyéb következményei lehetnek (pl.: hegek). Próbálkozhatsz a pattanásaid kinyomásával, de előtte moss kezet, és gőzöld az arcodat. A gőz felpuhítja a bőrödet, és így könnyebben kiürül a pattanás. Ajánlatosabb viszont szakemberre - kozmetikusra vagy bőrgyógyászra - bízni ezt a folyamatot.

Arctisztítás - de hogyan?

 Ajánlott a reggeli - esti arcmosás szappannal, hideg vízzel. A hideg víz összehúzza a bőrödet, és tisztít (ráncosodás ellen is ajánlott). Napközben jóljön, felfrissít és megtisztítja bőrödet a rajta lévő baktériumoktól. Napjainkban rengeteg különböző arctisztító készítményt gyártanak. Bőrradírok, tonikok, arctejek, amik kifejezetten a serdülők számára készültek. A bőrradírt hetente egyszer használjuk, pár percig masszírozzuk a bőrünkbe, majd hideg vízzel alaposan öblítsük le! Az elhalt hámréteget eltávolítja és tisztít.

Reméljük, tudtunk nektek segíteni, és kevesebb problémátok lesz. Azt viszont ne felejtsétek el, hogy mivel nincs két egyforma ember, ezért nincs két ugyanolyan bőrtípus. Ami beválik az ismerősödnek, nem biztos, hogy neked is segít!


Kövessétek a Starlitot az Instagramon, Twitteren, és lájkoljátok a Facebook oldalunkat! Várjuk a kommentjeiteket is!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése