Jake Gyllenhaal: Munka Komolyan Véve

By | 9:17:00 Leave a Comment

Jake Gyllenhaal napjaink egyik legmeghatározóbb színésze.

Rengeteg olyan díjat nyert már, mint például BAFTA, MTV Movie Award, COFCA és még sok mást is filmjeiért, mint a Fogságban, Túl a barátságon, Éjjeli féreg, Bőrnyakúak, Bizonyítás vagy Donnie Darko.
Eddig egy Oscarra jelölték a Túl a barátságon-ban nyújtott szerepléséért,, valamint két Golden Globe-ra is az Éjjeli féreg és Szerelem és más drogok című filmjeiért, de még nem volt elég szerencsés ahhoz, hogy ezeket valójában meg is nyerje.

... de mégis, mi az, ami őt sikeressé teszi?


Rendben, kijelenthetjük, hogy a számára megfelelő családba született, ahol a színészet nem egy ismeretlen dolog. Az édesanyja, Naomi Foner producer-forgatókönyvíróként, édesapja, Stephen Gyllenhaal rendezőként, nővére, Maggie Gyllenhaal és keresztanyja, Jamie Lee Curtis színésznőkként szintén a filmiparban dolgoznak.

De az, hogy valaki egy filmkészítő család tagja, még nem jelent egyértelmű győzelmet a munkában. Úgy gondoljuk, amik Jake-et egy igazán sikeres színésszé teszik, mindenképpen az ő ambíciói és mindazok a dolgok, amiket ő tett - és még mindig tesz a munkájáért.

Jake már elég fiatalon, 11 évesen elkezdett színészkedni. Első szerepét Billy Crystal fiaként az Irány Colorado!-ban kapta, azóta már számos neves színésszel dolgozott együtt, valamint számtalan híres rendező választotta őt a filmjébe főszereplőnek. Voltak olyan szerepei, amiken mi még mindig nem tudunk túljutni: Loki nyomozó a Fogságban-ban, Colter Stevens százados a Forráskódban, Jamie Randall a Szerelem és más drogokban és Billy Hope a Mélyütésben.


Amióta Jake híres, az ezzel szerzett erejét pozitívan használja, az emberek életét sokkal fényesebbé teszi.

Teljes mértékben szeretjük az ő spontán és humoros oldalát, de kijelenthetjük, hogy a másik oldala nemcsak kedves és elragadó, hanem példaértékű is, mert Jake az élete mellett a munkáját is komolyan veszi.

Hogy bebizonyíthassuk, ő nem kockáztat semmit, elmondjuk nektek, mi mindent tett eddig a legújabb, Stronger című filmjéért, ami Jeff Bauman emlékirataként készül.

A produkció, ami David Gordon Green által lesz rendezve, 2017-ben lesz bemutatva a mozikban, azonban a forgatás most áprilisban már el is kezdődött. Éppen ezért, Jake alapos kutatást végzett a szerepéről. Számos kórházat és rehabilitációs központot látogatott meg, mindezen felül a színész sok időt töltött magával Jeff Baumannal is.

Miközben ő jelenleg hatalmas erőbedobással készül szerepére mint a Boston Maraton bombázás egyik túlélője, tiszteletbeli kapitánya lett a Bostoni Egészségügyi Centrum 2016-os bostoni maratoni csapatának a bombázás tényleges túlélőjével, Baumannal együtt, akit 2013-ban még ott kezeltek.


Az egészségügyi centrum kijelentette, hogy Gyllenhaal szerepe a memoárban teljesen ábrázolni fogja Baumant, aki egyben a város erejének és büszkeségének jelképe lett.

Amíg Jake a filmjéért kutatást végzett, időt szakított arra is, hogy meglepje, és fényesebbé tegye a napját egy bostoni kórház betegjeinek Szent Patrik napján. Elég kedves volt ahhoz, hogy néhány plusz percet töltsön az emberekkel, akik élvezték Jake látogatását. Később az ottlévők azt mondták, Gyllenhaal alázatos volt, boldog és nagyon érdeklődő.
A látogatása alatt a színész belefutott Denna Laing-be, egy női jégkorongos, aki súlyos gerinccsérülést szenvedett egy játék során. A lány boldogan osztotta meg emlékeit a napról az egyik közösségi oldalán:
Jake Bostonban még a tornaterembe is belépett, majd felkeresett egy népszerű helyet edzésre, hiszen ő még ezt is komolyan veszi. Mostanában rengetegszer kapják őt lencsevégre egy futónadrágban és baseball sapkában, ezenkívül a kora reggeli órákban szobabiciklizni is jár.

Jacob Benjamin Gyllenhaal csak a legjobb munkát szeretné végezni annak érdekében, hogy a legjobb színész és a legjobb ember lehessen, aki csak lehet. Mi úgy véljük, ezzel a mentalitással és hatalmas akaraterővel már a helyes úton van efelé.



Ti mit gondoltok Jake erőfeszítéseiről, amiket a legújabb projektje, a Stronger érdekében tesz?
Ne felejtsetek el követni minket a közösségi oldalainkon, és hagyjatok egy kommentet alul, vagy tweeteljetek nekünk a @StarlitMagazin-ra!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése