Interjú: A Streamer Gusztival

By | 12:39:00 Leave a Comment
 Kedves olvasók!

A mai cikkben a Gaming Kanális névre hallgató Youtube csatorna vezetőjével készítettünk interjút, aki igazán kedvessé, és szimpatikussá vált számunkra.
  A csatorna 2015. június 29-én lépett be a híres videómegosztó mozgalmas életébe. Rengeteg kulisszatitkot megtudtam, amiket most veletek is megosztok.

1. 2015-ben csatlakoztál a videómegosztóhoz, azóta eltelt egy év, és a feliratkozóid száma folyamatosan nőtt. Mesélnél nekünk arról, hogy mi célból kezdtél el videózni?
 
Mindig is érdekeltek a filmek, zenék, klippek, videójátékok, bármi ilyesmi, ami ezekhez fűződik. Na mármost, a Youtube az egy olyan hely, ahol mindent egybegyúrhatsz és gyárthatsz belőle tartalmat. Kiskoromban mindig is gitáros, énekes, színész, vagy valami hasonló akartam lenni. Itt kiélheti magát az ember, főleg akinek ilyen vágyai vannak.

2.Értem. A csatorna elég egyedi nevet kapott. Nehezen jött, vagy csakúgy kipattant a fejedből?
Hát, lényegében akkor már sokadik napja nyomtuk a játékokat Genesszel, és Gab bejött, hogy:  "Atyaég, legalább szellőztessetek ki, hogy lehet egésznap itt ülni? Ha lenne Youtube csatornátok az lenne a neve hogy Gamingkanális, mert fény nem igen ér titeket meg csak rohadtok a gép előtt." (persze ez erős túlzás volt) Lényeg a lényeg, ahogy ezeket elmondta meg leosztott minket mindannyian elkezdtünk röhögni... Aztán röviddel utána készítettünk egy logót, ugye a csatornafedelest. A többi már történelem, ahogy mondani szokták.

3. WoW. (Ez amolyan Ninás reakció, nézzétek el.) A kezdetekkor volt valami, ami nehézséget okozott? Ha igen, mi? Gondolok itt rosszindulatú nézőkre, stb...
 
Hát, minden kezdet nehéz, először megdöbbenve tapasztaltuk, hogy bizony egy Youtube csatorna üzemeltetése rengeteg munka a közhiedelemmel ellentétben. Nem csak úgy van, hogy röhögcsélünk és videózunk, bizony nagyon nehéz részei vannak, ezeket nekünk is meg kellett tanulni. Először az ember rosszul reagál a trollokra szinte mindig, aztán megtanulja őket kezelni. Már, ha megtanulja. Néha sajnos én sem úgy fogadom őket ahogy kéne, de fejlődőm Na és persze , ott vannak az ismerőseid : Mit akarsz Guszti, nem lesz ebből semmi, felesleges, add fel, nem lehet manapság már ilyennel befutni.
  Fontos tanulság : sose hagyjátok hogy mások mondják meg Nektek mire vagytok képesek! Sem a trollok, sem senki más nem tudhatja, csak Ti.

4. Hát ez jó kis motiváció a tiniknek.  
  A rossz pillanatokat elnyomják a szép "események". Ezek közül ki tudsz emelni néhány olyat, amik kedvesek voltak számodra?
 
Igen, nagyon sok kedves levelet kapunk például, amikben kissrácok, kiscsajok kérnek minket arra, hogy: "Légyszi, légyszi! Ne adjátok fel, mert nagyon jó amit csináltok." Lényegében ez az, ami az embernek mindig erőt ad a folytatásra. Aztán persze ott vannak azok akik rendszeresen játékokat, egyéb dolgokat küldenek a csatornának, ezzel is segítve a munkánkat, ilyenkor mindig elcsodálkozom hogy bizony, vannak még rendes emberek bőven. Be kell őket vonzani az életünkbe. Na és persze "cserébe" ők szórakozást kapnak, és ez az ami a legfontosabb.

 5.
Hát igen... Manapság elég kevés normális ember van. A mai tinédzserek (tudom én is közéjük tartozok, de hál' istennek a szüleim nem olyannak neveltek) már nem tudják milyen az élet telefon nélkül, és hát a legrosszabbak a lányok. 13, 14 évesen már mindenüket kiteszik az internetre, és 90%-ban már nem szüzek. Nos, neked erről mi a véleményed?
 
Hát, ha azt veszed, régen már 14 évesen sokszor házasodtak és meg kellett tanulniuk rendesen főzni, mosni, ellátni a családot, akármi, nyilván ez most már ilyen formában nincs jelen. Valószínűleg régen is voltak ilyen emberek, csak nem nagyon tudtunk ennyi "esetről", mert nem volt internet, meg ilyen mennyiségű információáramlás. A szülőknek tipp: ne hagyjuk mindig magukra a csemetéinket, próbáljunk velük beszélgetni, a helyes útra terelgetni őket. Ha belegondolsz régen is voltak huncutkodások a pajta mögött....vagy a szénakazalban..az emberek sohasem változnak De! Mindenki vigyázzon mit csinál, és legyen körültekintő!


 6. Amint látom nincs erről rossz véleményed. Viszont azért mostanában a gyerekeknek kong a fejük az ürességtől, tisztelet a kivételnek, és erről a szülők is tudnak. Na, de kanyarodjunk vissza az eredeti témához.
A magánéletedben nem okoz nehézséget az, hogy aktívan tevékenykedsz a Youtube-on?
 
Hát, a gyerekek mindig rosszak. A tinik meg még inkább. Előbb utóbb mindenki felnő. Nem, sőt, nagyon élvezem. Ugyanilyen rossz, sőt, rosszabb volt amikor 12-16 órákat dolgoztam , és nem láttam sem a szüleimet sem a testvéreimet napokig, hetekig. Így legalább itthon tudok lenni a mi kis berendezett stúdiónkban, és hát mondanom sem kell, ez így azért sokkal jobb.


 7. Biztosan kényelmesebb lehet otthon dolgozni. Ha már család, a szüleid tudják, hogy Youtube-ozol? Ha igen, hogy fogadták, támogattak benne?
  
Természetesen tudják, apám mindig is zene, film, és művészet imádó volt, nagyon olvasott ember. Magyarul : hatalmas nagy örömmel fogadta, hogy nem az "átlagemberek" életét választottam, sokszor mondja hogy bár Ő is ezt tehette volna. Egyszóval, nálunk az ilyesmi nagyon pozitív dolog, és ezért hálás is vagyok nekik, nem mindenkinek az ősei ilyen nyitottak, és rá akarnak erőltetni a gyerekükre olyasmiket, ami nem való nekik, és ez nem feltétlenül egy jó dolog. Fel kell fedezni a gyereknek és a szülőnek hogy mi az amiben jó az illető, és azt fejleszteni!


   Néha elgondolkozom azon, hogy te titokban nem vagy-e pszichológus. Hát ennyit szerettem volna, köszönöm az őszinteséged és azt, hogy ilyen együttműködő voltál. További szép estét!-
  Én is köszönöm a jó kis kérdéseket, minden jót!

 Köszönöm szépen Gusztinak, hogy ilyen őszintén válaszolt a kérdésekre.
H esetleg kedvet kapnátok, látogassatok el a youtuber oldalára!
Írjátok le véleményeiteket kommentben, és kövessétek a Starlit webmagazint Facebookon és Twitteren is!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése