Mielőtt megismertelek

By | 12:15:00 Leave a Comment

Me before you

(avagy hogyan sirassunk meg egy antiromantikust)

Kezdjük is az elején. Tudni kell rólam, hogy nem vagyok oda a nyálasan romantikus filmekért. Ezért is nem akartam megnézni ezt a filmet. Minden portálon mentek róla a vélemények, hogy mennyire huuu meg haaa és tuti nem bírom ki bőgés nélkül. Az utóbbi dolog miatt vettem elő a filmet. Én ne bírnám ki sírás nélkül?! Ugyan már. 
  Gyerekek....soha, de soha ne mondjátok azt, hogy ti nem fogtok pityeregni filmen. Én vagyok az élő példa, hogy igenis lehet megható egy romantikus film. Nem kell arra a tökéletes dologra gondolni. Nincs benne klisé, se happy end. 

  Képzeld el magad a főszereplőlányunk helyébe. Kirúgnak a munkahelyedről, apukádnak nincs munkája, a családodnak nélkülöznie kell. Mit teszel? Persze hogy elvállalod az első munkát aminek átférsz a rostáin. Ezt tette Clark is. Clark alapvetően egy bohókás, hihetetlen vidám személyiség akinek az arcáról soha nem tűnik el a képernyőn át is mosolyra csábító vigyor. Will egy befásult férfi, két évvel ezelőtti balesetének köszönhetően, amiből kifolyólag kerekesszékbe kényszerült. Az eset előtt egy életvidám, boldog és sportos srác volt, aki imádta az életét. Boldog párkapcsolatban élt, de párja az eset után elhagyta és a hölgy még a későbbiekben megjelenik a történetben. De ne is ugorjunk ennyire előre. Szóval Clark elvállalta a munkát, hiszen abba a tudatba ringatta magát hogy egy idős mozgássérült bácsit kell ápolni, emiatt is koppant akkor amikor az alkalmassági beszélgetésen megtudja Mrs. Traynortól, hogy a fiáról van szó. Will először goromba, szarkasztikus (bár az utóbbi az egész filmben fontos jellemző tulajdonsága) és nem akarja elfogadni hogy Clark segíteni akar neki. De a lány nem adja fel. NEM. Addig és addig harcol Willel és saját magával, ameddig meg nem enyhül és el nem fogadja a helyzetet. Innentől pedig megállíthatatlanok. Ketten. 

  Ez az a film, aminél bűn lenne többet írni. Egyszerűen...hihetetlen. Inspiráló, tanít az életre. Megmutatja hogy nem szabad feladni és ne legyünk előítéletesek. Szokásomhoz hűen idebiggyesztek egy kedvcsináló véleményt az egyik filmes portálról: 

"Gyönyörű, érzelmekkel teli film, biztos, hogy szükség lesz zsebkendőre... Fiatalabbaknak, idősebbeknek egyaránt ajánlom, és annak is, aki szeretne egy kicsit belefeledkezni egy romantikus történetbe. Nagyon jól megválasztották a szereplőket, a lányt is és a fiút is, egyik sem játsza túl a szerepét, nem ripacs, és a film közben egy percre sem unatkozik az ember.
Senkit ne tartsanak vissza a "könyv jobb volt" kommentelők, akik minden filmadaptációnál megjelennek, és mindig ugyanazzal a szöveggel. Én nem olvastam a könyvet - de pótolni fogom -, azonban általában igaz, hogy a könyvek után a filmek mást adnak vissza, de ezen teljesen felesleges fanyalogni. A könyv és a film nagyon ritka esetben fog egybe csengeni, de attól ez még egy jó film. Persze, ízlések és pofonok, kinek a pap, kinek a paplan...Aki szeretne egy szép, érzelmes filmmel kikapcsolódni, nézze meg bátran!"
Szóval fiúk lányok! Irány a filmes szájt és üljetek le, forró tea a kézbe zsepi a közelben és nézzétek meg ezt a csodát!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése