A pletykafészek (Gossip Girl)

By | 10:58:00 Leave a Comment

A Plegykafészek

(Avagy az anarchikus monarchia)


Van egy életstílus, ahol az a legnagyobb baj, hogy melyik márka öltözetét akaszd magadra aznap. Vajon ki állhat a középiskolai "táplálkozási lánc" élén? Blair Waldorf úszik a sikerben egészen addig, míg rég nem látott legjobb barátnője, Serena van der Woodsen rejtélyes okok miatt visszatér az elit negyedbe az internátusból, ahova szintén ismeretlen tényezők végett vonult. 
A nagyvárosi életbe visszacsöppenő Serena életébe változás után változás érkezik. Blair vajon ugyan az a barátnő aki eddig volt, vagy a lépcsőn elfoglalt helye többet jelent neki? Igen. A bizonyos lépcső. Nem szokványos megjelenése az iskolai helyzetmeghatározásnak. A lépcső központi részén csak Blair, régen Serena, valamint a "segédeik" foglalnak helyet. Az egész sorozat alatt nagy szerepet játszik az elnyomottság. Az, hogy hogy törnek ki a szegénynegyedből (Brooklinból). Hogy nem számít az, hogy gazdag vagy vagy szegény, egy rossz lépés és Pletykacica gossip-lapjára kerülsz. Minden botrány végigsöpör a városon akár egy hullám a parti homokdűnéken. De vajon ki is az a Pletykacica? És honnan tud ennyi mindent? Honnan tud a város minden rezonálásáról, az emberek minden tettéről? 
Vajon hány szerelem szövődik? Ki miért kerül fel az oldalra? Miért jött vissza Serena...vagy inkább ki miatt? 
Annyi a megválaszolatlan kérdés és annyi a szabadidő. Itt van egy kis bemutató, "fülszöveg" a sorozathoz: 
"Nagy az izgalom az elegáns magániskola diákjai között: az osztály egyik legnépszerűbb tagja, Serena van der Woodsen visszatért az internátusból, ahova tavaly év végén hirtelen eltávozott. Megindulnak a találgatások: vajon mi az oka Serena visszatérésének? Blair, Serena legjobb barátnője mindaddig örül barátnője felbukkanásának, amíg szerelme, Nate be nem vallja neki: megcsalta Serenával a lány elutazása előtt. Közben Serena megismerkedik új osztálytársukkal, Dannel és családjával."
Hogy azt is lássátok, hogy tényleg érdemes belekezdeni (már ha az eddigi dolgok nem keltették volna fel eléggé a figyelmeteket) :

"Ed Westwick figyelemre méltó a Gossip Girl sorozatban!Chuck karakterét remekül tárja elénk,így nem meglepő,hogy egy önmagát kirekesztő,mazohista jellem,az események és bonyodalmak zajlása során egyre szerethetőbbé,láthatóbbá válik:aki pont azt szeretné mint bármelyik srác a felnőtté válása küszöbén,önmagáért szeretve lenni és szeretni!Minden más csak látvány és körítés,bár a díszletek és a látvány mint köntös, mai!"
Szóval srácok és lányok! Izzítsátok a technikát és ugorjatok neki az első évadnak. Garantált a függés.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése